10 Jótanács, amellyel százezreket spórolhatsz utazás közben

Utazás Costa Rica

2018-ban közel egy éves felkészülést követően “világgá mentem”. Kalandjaimat a travellerblog.hu-n és annak facebook oldalán egyre többen követtétek, amiért nagyon hálás vagyok. Nagyon sokan megkerestetek azóta a kérdéssel, hogy mennyi pénz szükséges egy ilyen utazáshoz. Erre a kérdésre nincs válaszom, hiszen ahányan vagyunk annyiféleképpen utazunk és ennek megfelelően a költségeink is teljesen eltérőek. 

Ha viszont azt szeretnéd tudni, hogy hogyan lehet pénzt spórolni egy ilyen útra indulás előtt és hogyan tarthatod kordában a kiadásaid útközben, akkor jó helyen jársz.

Az én Nagy Kalandom

 

Amióta az eszemet tudom, bennem van valamiféle vándorvágy, amely az évek előrehaladtával egyre csak erősödött. Elindulni az ismeretlenbe, világgá menni, tapasztalni, látni, érezni, felfedezni, megismerni. Nagyon sokáig próbáltam lecsitítani ezt az álmot. Nem tűnt reálisnak, hogy csak úgy kilépjek a “normális életemből”, hátrahagyjam a szeretteimet, és főleg mert azt gondoltam, hogy egy ilyen utazást én bizony nem engedhetek meg magamnak.

Egyszer amikor a nagy utazási terveimről meséltem valakinek azt mondta, hogy nem feltétlenül kell sok pénz hozzá. Sőt. Az utazáshoz vagy idő kell, vagy pénz

Ez a mondat nem hagyott nyugodni, mint ahogyan az egyre bővülő bakancslistám sem. 

Ezért meghoztam a döntést és az álomból cél lett. Nekiláttam a szervezésnek és hónapokon át tartó felkészülés után elindultam a Nagy Kalandomra.

Hátizsákkal a világ körül

 

Mielőtt második otthonra találtam Costa Ricában közel egy évig utaztam Közép- és Dél-Amerikában.

  • Kubában egy hónapot töltöttem, Mexikóban és Costa Ricában hármat.
  • A tulumi playán, Mexikó egyik legdrágább és legkülönlegesebb üdülővárosában, a Karib-tenger partján, fehér homokkal és pálmafákkal ölelt szállásom volt.
  • Sayulitában, az óceánparton éltem egy hatalmas házban más utazókkal és a legjobb szörfösöktől tanulhattam meg ennek a különleges sportnak az alapjait.
  • Guatemalában heteket töltöttem egy varázslatos helyen a vulkánok között.
  • Hondurasban búvártanfolyamra jártam.
  • Beutaztam Panama, Kolumbia és Ecuador csodás tájait.

De nem csak Latin-Amerikát, hanem Marokkót és Portugáliát is
bejártam hátizsákkal.

Mennyi pénzből lehet ezt kihozni?

 

Havi 160.000 forint volt a büdzsém. 

Volt, hogy többet, volt, hogy kevesebbet költöttem, de átlagban tudtam tartani ezt a keretet. 

Utazni ugyanis nem csak sok pénzből lehet!

Jótanácsok, amelyekkel százezreket spóroltam az utazásaim alatt

Akik követik a blogomat, tudják, hogy a hátizsákomat már egy ideje letettem ugyan, de a “régi életembe” nem mentem vissza. Számomra sorsfordító volt ez az egy éves utazás és életem egyik legjobb döntése volt, hogy belevágtam.

Az utazásaim során összegyűjtött tapasztalataimat, tippjeimet és tanácsaimat osztom most meg veled, amelyekkel százezreket spóroltam.

Gondoltad volna, hogy akár többtízezer forintot is spórolhatsz utazóbarát pénzügyi szolgáltatóval?

Ha neked is nagy álmod egy hosszabb utazás, de nem tudod hogy vágj bele. 
Ha jól jönne néhány tipp, hogy faragj a költségeidből. 

Az utazáshoz vagy idő kell, vagy pénz.

Ha neked előbbiből van több, akkor ez az anyag neked szól!

Töltsd le most ingyenesen:

10 jótanácsom, amellyel százezreket spórolhatsz utazás közben

10 jótanács, amellyel százezreket spórolhatsz utazás közben

 

megosztás:

Facebook
Pinterest
Twitter
további

Ajánlott írások

Costa Rica utazás

Costa Rica rejtett kincsei I. rész

Costa Rica egyre népszerűbb úticél, a világ minden tájáról vágynak ide az emberek – életkortól függetlenül. Itt kicsit talán megáll az idő, nincs stressz, nincs

Jógatábor Costa Rica

Elvonulás Costa Ricában

Az előző bejegyzésünkben már olvashattál a Pura Vidáról és hogy miért Costa Ricát válaszottuk a novemberi jógatábor helyszínéül. Ez alkalommal azt szeretném bemutatni nektek, hogy

A 8 legizgalmasabb szálloda Dubaiban

Nemrég volt szerencsém 5 napot az Emirátusokban tölteni és időm nagy részében szebbnél szebb szállodákat látogattam végig Dubai legmenőbb részein, hogy első kézből mutathassam be nektek a legjobbakat