Costa Rica Körút

Costa Rica körút

Costa Rica körút 2022

Megérkezett a körút, amelyre oly sokan vártatok. Gyere velem a Nagy Kalandra 2022 február végén!

11 napos 10 éjszakás körút Costa Rica csodás tájain.

A körút alatt megismerheted Costa Rica 4 különleges régióját, egzotikus növény és állatvilágát. A programokat és helyszíneket úgy állítottuk össze, hogy a lehető legkülönlegesebb és legautentikusabb élményben legyen részetek. 

Az utazás teljes ideje alatt velünk lesz egy helyi, tapasztalt idegenvezető, én pedig csoport kísérőként tartok veletek az érkezéstől a hazaindulásig.

A Costa Rica körút időpontja

2022. február 24- március 6.  (11 nap/10 éj)

Útvonalterv

San José → Tortugero → Arenal → Monteverde → Manuel Antonio → San José

Szállás

3-4*-os kényelmes szálláshelyeken, kétszemélyes szobákban

Étkezés

Reggeli a szálláshelyen, ebéd és vacsora a program függvényében változó.

Program

1.nap: érkezés 

Szállás: San José, Hotel Presidente 4*

2-3. nap: Tortuguero Nemzeti Park – Karib-tenger, mangrove erdők, különleges állatvilág

A Tortuguero Nemzeti Park Costa Rica keleti részén, a Karib-tenger partján található. Az ország egyik legérintetlenebb területét, a mangrove erdőkön át, hajóval közelítjük meg. A park változatos élőhelyeinek köszönhetően nem csak a tengeri teknősöknek, hanem különböző fajta majmoknak, tengeri és édesvízi élőlényeknek és az ország számtalan madárfajainak is otthont ad. A Tortuguero Nemzeti Parkban a szállásunk egy különleges természetközeli Lodge-ban lesz teljes ellátással.

4-5. nap: Arenal – természetes hőforrások, vulkán túra, helyi organikus farm, La Fortuna vízesés

Az Arenal vulkán és környéke nem véletlenül Costa Rica egyik legnépszerűbb régiója. A sok csapadéknak köszönhetően csodásan zöldellő, buja dzsungel gyönyörű folyók és vízesések várják az idelátogatókat. A túra során végigjárjuk a vulkán híres 1968-as túraútvonalát, ellátogatunk egy helyi farmra, ahol organikus finomságokat termesztenek, megnézzük a lebilincselő La Fortuna vízesést majd este megmártózunk az egyik természetes hőforrásban a szállásunk közelében.

6-7. nap: Monteverde – felhőerdő, esti dzsungel túra, függőhíd a dzsungel felett, pillangókert, kávé és csokoládé túra

Monteverde különleges felhőerdőit járva megtapasztalhatjuk az igazi dzsungel-hangulatot. Nappal a híres függőhidakról csodáljuk a környezetet, este pedig a helyi túravezetőnk megmutatja, hogy milyen az élet a természetben naplemente után. Ellátogatunk a Pillangókertbe, ahol számtalan egzotikus lepkefajt csodálhatunk meg, majd bejárjuk Santa Elena bájos városkáját. Egy helyi farmon a híres costa ricai kávéról és csokoládéról is sokat megtudhatunk és természetesen a kóstoló sem marad el.

8-9-10. nap: Manuel Antonio – pihenés, pálmafák, dzsungeltúra

A Manuel Antonio Nemzeti Park mindenki szívét rabul ejti. Nem véletlenül, hiszen a park esőerdőiben valamennyi Costa Ricában őshonos majomfaj, lajhárok és több, mint 350 féle egzotikus madárfaj fellelhető. Csodás tengerparti szakaszain, a pálmafák hűsítő árnyékában  pedig kipihenhetjük a túrák fáradalmait.

További infó és ajánlat: https://nagykalandom.hu/szolgaltatasok/costa-rica-korut/

megosztás:

Facebook
Pinterest
Twitter
további

Ajánlott írások

Dubai nyaralás

Dubai újra vár – repülj biztonságosan az Emirates légitársasággal!

Az Emirates légitársaság október 21-én visszatért Budapestre, ezzel újra megnyitva a kelet kapuját, Dubai-t a hazai utazók előtt. Ingyenes PCR teszt, COVID-19 biztosítás, kedvezményes és rugalmas repülőjegyek és kiemelkedő fertőtlenítási protokoll. Erre számíthatsz, ha az Egyesült Arab Emirátusok felé veszed az irányt.