Costa Rica rejtett kincsei I. rész

Costa Rica utazás

Costa Rica egyre népszerűbb úticél, a világ minden tájáról vágynak ide az emberek – életkortól függetlenül. Itt kicsit talán megáll az idő, nincs stressz, nincs rohanás. Milyen jól hangzik, ugye? Vannak felkapott helyek, látványosságok, melyeket mindenki látni szeretne. Ha téged a turisták által kevésbé ismert helyek vonzanak, akkor jó helyen jársz! Számtalan különleges és magával ragadó terület létezik, amelyet eddig szinte csak a helybéliek ismertek. Az alábbiakban néhány rejtett látnivalót mutatok be, melyekről még biztosan nem hallottál, de egy Costa Rica-i utazás során érdemes felkeresned.

Costa Rica utazás

Isla del Coco

A lakatlan Kókusz-sziget egy igazi misztikus természeti csoda. Talán nem túlzás így jellemezni, hiszen ez az egyetlen olyan sziget a Csendes-óceán keleti részén, amely esőerdővel rendelkezik. A csapadék évi mennyisége rendkívül magas, melynek köszönhetően egyedülálló esőerdei flóra és fauna jellemzi ezt a csodás szigetet. Ez már önmagában is felejthetetlen látványt nyújt, nem hiába nevezte Jacques Cousteau a világ legszebb szigetének. 

A sziget 550 km-nyi távolságra található Costa Rica csendes-óceáni partjaitól. Évszázadokon át kalózok búvóhelye volt, ide rejtették elrabolt zsákmányaikat és kutatták elődeik kincseit. Ma már védett tengeri terület, melyet a UNESCO a világörökség részévé nyilvánított. A turisták hatósági engedéllyel látogathatják, cserébe megannyi cápát, ráját, delfint, különböző fajtájú trópusi halat csodálhatnak meg a ragyogó vízben. Ha víz alatt is szeretnéd megcsodálni e csodás környezetet, jó hírem van számodra! Ugyanis tökéletesen alkalmas a terület a búvárkodásra -, a búvárok paradicsomaként is emlegetik. Ha mindig is szeretted volna kipróbálni, itt a remek alkalom.

Costa Rica élővilág

Gandoca Manzanillo

Costa Rica-i körút alkalmával a térség másik oldalát is felfedezhetjük. Nem csupán földrajzilag, hiszen Costa Rica karibi oldala teljesen különbözik a csendes-óceáni parttól, másfajta világ várja az ide látogatókat. Gandoca Manzanillo természetvédelmi terület, mely a Karib-tenger partjától délre található. A térség legszebb fehér homokos strandjainak egyike. A trópusi növényzet és gazdag állatvilág megannyi felfedezést rejt magában. Tengeri teknősök, trópusi halak, delfinek, lamantinok, csak, hogy néhány állatfajt említsek. Búvárkodás során közelebbről is megcsodálhatod őket. 

Érdekesség, hogy a KeKöldi Indián-rezervátum nagy része Gandoca Manzanillo-ba nyúlik, mégpedig azért, hogy megvédjék az itt élő törzsek földjeit. 

Szálláshelyek ezekben a falvakban elég ritkák. Ha hosszabb időt szeretnél ebben a régióban tölteni, a közeli üdülőhelyek a jó választás számodra. Hogy az eső ne szegje kedvedet a felfedezéstől, javaslom, hogy a száraz évszakban utazz ide. Erre a legalkalmasabb hónapok: március, április, szeptember és október.

Costa Rica élővilág

La Fortuna Vízesés

Costa Rica középső részén található a “szerencse vízesése”, La Fortuna városától alig 5 kilométerre. Az Arenal vulkán közelében helyezkedik el, igazán különleges, egzotikus környezetben. Meredek, szűk utakon lehet megközelíteni, gyalogosan, vagy akár lóháton. Hegyes-sziklás vidék, ahonnan körülbelül 65 méter magasságból zúdul le a víztömeg egy medencébe, melyben úszni is lehet. Szinte újjászülethetsz ezen trópusi, dzsungelhez hasonlító növényzettel borított vidéken. Ha szereted az ehhez hasonló, szürreális helyeket, akkor javaslom, hogy látogasd meg az alig 2,5 órás autóútra található Hotel Rio Perdido-t. Nem csupán szálláshely, a Costa Rica látnivalók egyik nem mindennapi helyszíne. Ha a környező térséget felfedezed, ez is legyen az úticéljaid között.

Costa Rica utazás

Río Agua Caliente

A Río Agua Caliente az Arenal Observatory Lodge közelében található, szabadon látogatható természetes melegvízforrás. Azon kevés természetes források közé tartozik a környéken, melyek nem tartoznak semmilyen üdülőhöz vagy bármilyen egyéb, magántulajdonban lévő objektumhoz. Éppen ezért látogatók által egyáltalán nem zsúfolt, szemben a környék nagyobb melegvizes forrásaival. Csakis a tiszta, érintetlen anyatermészetet találod itt, mely megannyi érdekességet tartogat számodra. Kellemes meleg vízben fürdőzhetsz, miközben rabul ejt e páratlan táj látványa.

Costa Rica utazás

Papagayo-félsziget

Még egy szürreális látnivalót szeretnék mutatni neked, ami nem más, mint a Guanacaste északi részén elhelyezkedő Papagayo-félsziget. Csaknem 24 km hosszú partszakaszán 31 strand található. Az igaz, hogy több luxus ingatlan, szálláshely és golfklub is található a félszigeten, de természetvédelmi okok miatt a terület 70%-ának természetesnek kell maradnia. Így a valódi, háborítatlan természeti szépségek mindig rejtenek magukban valami újat.

Tortuguero Nemzeti Park

A Cosa Rica Amazonasának is nevezett Tortuguero Nemzeti Park a Karib-tenger partján található. Hihetetlenül változatos élővilágával és különleges növényzetével lopja be magát az ember szívébe. Egyediségét továbbá az adja, hogy a parkot csak hajóval vagy repülővel lehet megközelíteni. Már maga az ide vezető utazás óriási látványt és élmény nyújt.

A karibi térség csak az utóbbi években-évtizedben került a turisták úticéljai közé. Manapság ismerik fel az emberek ennek a magával ragadó környezetnek a vonzerejét. Nem csak a 35 km hosszú tengerpartot fedezheted fel, hanem mocsarat, ártéri erdőket is. Ha szerencséd van, tanúja lehetsz az arribadának, amikor több száz tengeri teknős vonszolja ki magát egyszerre a partra, hogy lerakja tojásait.

Egy Costa Rica utazás 2021-ben még annál is különlegesebb élmény lehet, mint amelyre először gondoltál. Nemzeti parkok, rezervátumok, egzotikus növény- és állatvilág, magával ragadó természeti csodák várnak rád. Olyan helyek, melyekről eddig nem is hallottál.

Teljes körű utazási ügyintézéssel fordulj hozzám bátran. Személyre szabottan, egyedi igényeidhez igazítva bonyolítom le az álom utazásod megszervezését.

megosztás:

Facebook
Pinterest
Twitter
további

Ajánlott írások

Jógatábor Costa Rica

Jógatábor Costa Ricában

Emlékszem az első érkezésemre. Emlékszem a kellemes melegre és párás levegőre ami fogadott, ahogy leszálltam a buszról. Emlékszem a kedves mosolyokra és a vidám köszönésekre

Mexikó utazás

És mondd csak…te nem félsz?

De! A méhektől. A darazsaktól meg egyenesen rettegek. Egyszer gyerekkoromban jól összemartak, mert azt hittem jó móka vizet spriccelni a fémoszlopba, ahol fészkeltek. Azóta, ha