Jógatábor Costa Ricában

Jógatábor Costa Rica

Emlékszem az első érkezésemre. Emlékszem a kellemes melegre és párás levegőre ami fogadott, ahogy leszálltam a buszról. Emlékszem a kedves mosolyokra és a vidám köszönésekre a szállás felé sétálva. Emlékszem az első találkozásra az óceánnal, a szigettel, a korallzátonnyal. Emlékszem az első sétámra a pálmafák alatt, az első hajnalra és az első napfelkeltére. 

Emlékszem, ahogy a vidámság és öröm észrevétlenül a bőröm alá bújt és átjárta a testem és a lelkem.

Emlékszem amikor először sétáltam be a jógaórára. Emlékszem az oktató biztató mosolyára, a nyugtató zenére. Emlékszem a majmokra, a madarakra és leguánokra, amelyek a környező fákról vizslattak minket. Emlékszem a békére, ami átjárt az óra végére és a gondolatra, hogy ezt a csodát meg akarom osztani másokkal is.

Emlékszem, mert újra és újra átélem minden alkalommal, amikor visszatérek Samarára.

Jógatábor Costa Ricában

Costa Rica, azaz a gazdag part. A két óceán között elterülő ország Közép-Amerika, sőt az egész világ egyik legkülönlegesebb természeti adottságaival rendelkező területe. 

Az ország nagy részét esőerdők borítják. Becslések szerint a világ valamennyi növény és állatfajának 5% megtalálható itt. Costa Ricát sokan a világ legboldogabb országának tartják. Nem véletlenül a Pura Vida, azaz a tiszta, avagy letisztult, egyszerű élet Costa Rica jelszava. Ezzel a kifejezéssel lépten nyomon találkozni fogsz, ha idelátogatsz és kis idő múlva érezni fogod, hogy téged is hatalmába kerít a mágia, a nyugodt, mosolygós, lelassult, egyszerű élet mágiája.

A jógatábor helyszíne

A jógatábor helyszíne a csodás Playa Samara, a Guanacaste tartományban, Nicoya félszigeten található, hegyekkel körülvett óceánparti kis falu. Nehéz elmagyarázni, hogy mitől olyan varázslatos ez a hely. Talán a különleges környezet, talán a közösség, talán a jó energiák, talán a finom ételek, talán a csodás napfelkelték és naplementék, talán a szépséges öböl, talán a természet közelsége. Talán mindez egyszerre. Egy biztos, aki egyszer ellátogat Samarára, mindig visszavágyik ide.

Jógaórák az óceánparton

A táborban 6 napon át élvezheted a jóga jótékony hatásait délelőtt és délután egy-egy 90 perces óra keretén belül. Két helyszínünk is lesz. Az egyik a szálloda fákkal és énekes madarakkal körülvett szabadtéri jógaterme. A másik pedig az óceánpart, ahol a hullámok hangját hallgatva kapcsolódhatsz önmagaddal, a természettel, a csoporttal. Az időjárástól és az apály-dagály időpontjától függően variáljuk majd az órák helyszínét és az időpontját. Napfelkeltés óceánparti napüdvözletre biztosan sor kerül majd.

Remélem, hogy novemberben veled is megoszthatom ezt a csodás élményt, amit Samara és a jóga ad nekem. 

Pura Vida,

Csilla

Információ és jelentkezés a costa ricai jógatáborba.

megosztás:

Facebook
Pinterest
Twitter
további

Ajánlott írások

A 8 legizgalmasabb szálloda Dubaiban

Nemrég volt szerencsém 5 napot az Emirátusokban tölteni és időm nagy részében szebbnél szebb szállodákat látogattam végig Dubai legmenőbb részein, hogy első kézből mutathassam be nektek a legjobbakat

A legklasszabb programok Dubaiban

Őszintén mondom, hogy elképzelésem sem volt róla, hogy mit fogok Dubaiban csinálni. Aztán megérkeztem és tátva maradt a szám.
A legklasszabb programok közül hoztam nektek most néhányat.