costa rica körút

Leírás

Costa Rica körút 2022

11 napos 10 éjszakás körút Costa Rica csodás tájain.

A körút alatt megismerheted Costa Rica 4 különleges régióját, egzotikus növény és állatvilágát. A programokat és helyszíneket úgy állítottuk össze, hogy a lehető legkülönlegesebb és legautentikusabb élményben legyen részetek. 

Az utazás teljes ideje alatt velünk lesz egy helyi, tapasztalt idegenvezető, én pedig csoport kísérőként tartok veletek az érkezéstől a hazaindulásig

A körút időpontja

  1. november 15- 25.  (11 nap/10 éj)

Útvonalterv

San José → Tortugero → Arenal → Monteverde → Manuel Antonio → San José

Szállás

3-4*-os kényelmes szálláshelyeken, kétszemélyes szobákban

Étkezés

Reggeli a szálláshelyen, ebéd és vacsora a program függvényében változó. 

Program

1.nap: érkezés 

Szállás: San José, Hotel Presidente 4*

2-3. nap: Tortuguero Nemzeti Park – Karib-tenger, mangrove erdők, különleges állatvilág

A Tortuguero Nemzeti Park Costa Rica keleti részén, a Karib-tenger partján található. Az ország egyik legérintetlenebb területét, a mangrove erdőkön át, hajóval közelítjük meg. A park változatos élőhelyeinek köszönhetően nem csak a tengeri teknősöknek, hanem különböző fajta majmoknak, tengeri és édesvízi élőlényeknek és az ország számtalan madárfajainak is otthont ad. A Tortuguero Nemzeti Parkban a szállásunk egy különleges természetközeli Lodge-ban lesz teljes ellátással.

4-5. nap: Arenal – természetes hőforrások, vulkán túra, helyi organikus farm, La Fortuna vízesés

Az Arenal vulkán és környéke nem véletlenül Costa Rica egyik legnépszerűbb régiója. A sok csapadéknak köszönhetően csodásan zöldellő, buja dzsungel gyönyörű folyók és vízesések várják az idelátogatókat. A túra során végigjárjuk a vulkán híres 1968-as túraútvonalát, ellátogatunk egy helyi farmra, ahol organikus finomságokat termesztenek, megnézzük a lebilincselő La Fortuna vízesést majd este megmártózunk az egyik természetes hőforrásban a szállásunk közelében.

6-7. nap: Monteverde – felhőerdő, esti dzsungel túra, függőhíd a dzsungel felett, pillangókert, kávé és csokoládé túra

Monteverde különleges felhőerdőit járva megtapasztalhatjuk az igazi dzsungel-hangulatot. Nappal a híres függőhidakról csodáljuk a környezetet, este pedig a helyi túravezetőnk megmutatja, hogy milyen az élet a természetben naplemente után. Ellátogatunk a Pillangókertbe, ahol számtalan egzotikus lepkefajt csodálhatunk meg, majd bejárjuk Santa Elena bájos városkáját. Egy helyi farmon a híres costa ricai kávéról és csokoládéról is sokat megtudhatunk és természetesen a kóstoló sem marad el.

8-9-10. nap: Manuel Antonio – pihenés, pálmafák, dzsungeltúra

A Manuel Antonio Nemzeti Park mindenki szívét rabul ejti. Nem véletlenül, hiszen a park esőerdőiben valamennyi Costa Ricában őshonos majomfaj, lajhárok és több, mint 350 féle egzotikus madárfaj fellelhető. Csodás tengerparti szakaszain, a pálmafák hűsítő árnyékában  pedig kipihenhetjük a túrák fáradalmait.

Gyakran ismételt kérdések a costa ricai körúttal kapcsolatban

Milyen feltételekkel lehet most Costa Ricába utazni?

A Costa Ricába való beutazáshoz jelenleg nincs szükség Covid tesztre és karanténkötelezettség sincs érvényben. Covidra is kiterjedő beteg, baleset és poggyászbiztosítást tartalmaz a csomag.

(A tranzitország és a légitársaságok szabályozása ettől eltérő lehet, utazás előtt mindenről pontos tájékoztatást fogsz kapni.)

Hogy történik a kiutazás?

Az utazás menetrendszerinti repülőjárattal Budapestről San Joséba egy európai átszállással történik. Mivel a repülőjegy árak folyamatosan változnak, így a repülőjegy nem a csomag része, de teljeskörű segítséget biztosítunk a foglalással és az ügyintézéssel.

San José repülőterén klimatizált transzferbusz vár, amellyel kényelmesen utazhatsz a szállodáig. 

Milyen ruházatot érdemes csomagolni?

Kényelmes, laza, jól szellőző ruhákat és fürdőruhát érdemes hozni. A kirándulásokhoz zárt sportcipőre, túracipőre, a partra pedig strandpapucsra, esetleg szandálra lesz szükséged. Egy vízálló, kapucnis széldzsekit érdemes csomagolni az esőerdők látogatásához.

Milyen időjárás várható?

Costa Rica trópusi éghajlatú ország. Két évszak van az esős és a száraz. A száraz évszak, azaz az itteni nyár novemberben veszi kezdetét és körülbelül április közepéig tart. Az ország különböző részein más és más a hőmérséklet, a csapadékmennyiség és a páratartalom. Szikrázó napsütéssel és trópusi esővel is számolhatunk, 15-18 fok alatti hőmérséklettel viszont biztosan nem.   

Nem magyarországi indulás is megoldható?

Természetesen! Jelentkezz bátran akkor is, ha külföldön élsz, mi pedig mindent megteszünk annak érdekében, hogy az utazásod időpontját a lehető legjobban összehangoljuk a többiekével.

Ki szervezi a körutat? Lesz -e magyar csoportkísérő?

A csapatunk:

Csilla, a Nagy Kalandom alapítója. Costa Rica a második otthona. A körút alatt végig a csapattal lesz és gondoskodik róla, hogy minden gördülékenyen menjen az indulástól a hazaérkezésig.

Costa Ricában az egyik legnagyobb utazási iroda biztosítja az utazás hátterét és egy tapasztalt helyi idegenvezetőt, aki végig a csoporttal tart. 

A csoportos utazások szervezése és az utazási csomagajánlatok értékesítése nagy felelősséggel jár, ezért szigorú törvények szabályozzák, hogy ki végezhet ilyen tevékenységet Magyarországon. A Nagy Kaland weboldalán meghirdetett valamennyi szervezett utazás és csomagajánlat a Platinum Travel Soution Kft. utazási irodával együtt kerül megrendezésre. Így gondoskodunk az utazásaitok profi és biztonságos hátteréről.

 

Ajánlat részletei

Costa Rica Körút

2022. november 15- 25.
920.000 HUF-tól*
  • Szállás 10 éjszakára 3-4*-os szállodákban, kétágyas szobákban
  • Belépőjegyek a nemzeti parkokba és egyéb látványosságokhoz
  • Reggeli minden nap, 4 napon ebéd és vacsora
  • Magyar csoportkísérő a körút teljes idejére
  • Helyi idegenvezető a körút teljes idejére
  • Utas, baleset és poggyászbiztosítás
  • Repülőjegyfoglalás és ügyintézés
  • Privát transzfer

Kapcsolat