10 álom úti cél, ahová elmenekülhetsz az idei tél elől

Kuba

Ha te is imádod a nyarat és szeretnél valamilyen egzotikus, trópusi éghajlatú helyen feltöltődni az előttünk álló hosszú tél során, akkor ez a cikk neked szól. Olyan csodaszép, különleges helyeket gyűjtöttem neked egy csokorba, amelyek újra megnyitották kapuikat a külföldi utazók számára. Sőt, a legtöbbjük már rendelkezik a világ első globális biztonsági és higiéniai tanúsítványával is, amelyet az Utazási és Idegenforgalmi Világtanács (WTTC) indított el Safe Travels néven.

Mexikó

Csodás idő, gyönyörű tengerpartok, taco, nachos, burrito, maja kultúra, mariachi, kristálytiszta vizű tengerszemek, hűsítő koktélok és kedves helyiek. Mexikó színességével kevés ország vetekedhet. A Yucatán-félsziget híres látnivalói és csodás strandjai már megnyitottak és a helyzethez alkalmazkodva, újra várják a látogatókat. Akár egyetlen átszállással, budapesti vagy bécsi indulással te magad is részese lehetsz a csodának.

Beutazási feltételek:

Dubai

Az Egyesült Arab Emirátusok közül Dubai nyitotta meg először kapuit a külföldi látogatók előtt karanténkötelezettség nélkül. Az Emirates légitársaság pedig napokban tért vissza Budapestre. Így újra kényelmesen, átszállás nélkül utazhatsz a Közel-Keleti paradicsomba, ahol a felhőkarcolók és egyéb impozáns építmények mellett számos izgalmas élmény vár. Hogy melyek ezek, arról hamarosan részletesebben is mesélek majd nektek.

Beutazási feltételek:

 • Két negatív COVID-19 teszt szükséges, egy indulás előtt, egy pedig érkezéskor a repülőtéren.

Dubai nyaralás

Kuba

Kubába utazni két utazást jelent egyszerre. Egyszerre változtathatsz helyet térben és időben. Ez utóbbit visszafelé. Kuba biztonságosan, lépésről-lépésre nyit újra a nemzetközi utazóközönség számára. Jelengleg vannak még olyan részei az országnak, amelyek külföldiek átlal nem látogathatóak, de a legkedveltebb üdülőparadicsomok, Varadero szállodái már várják a pihenni és feltöltődni vágyókat.

Beutazási feltételek:

 • Érkezéskor kötelező PCR tesztet végeznek a repülőtéren, amely ingyenes.
 • A külföldi turisták által látogatható célpontok: Cayo Largo, Cayo Coco, Cayo Guillermo, Cayo Santa María, és a híres Varadero.
 • Beutazás előtt turista kártyát kell igényelni, amely legfeljebb 30 napos tartózkodásra jogosít Kubában, egyszeri belépéssel. A kint tartózkodás további 30 napig meghosszabbítható egyszer a kubai migrációs hatóságnál.

Costa Rica

Costa Ricát nem véletlenül hívják sokan a “Földi Paradicsomnak”. Az partjait egyik oldalon a a gyönyőrű Karib-tenger, a másikon a zabolázatlan Csendes-óceán mossa.Lélegzetelállító nemzeti parkjai, páratlan növény és állatvilága, hegyei, vulkánjai, hangulatos tengerparti települései és a végtelenül barátságos helyiek teszik olyan különlegessé az országot. Aki egyszer belekóstol a Pura Vida-ba az többé nem felejti el a costa rica-i életérzést. Ha te is kipróbálnád, akkor egy nyugat-európai átszállással már repülhetsz is.

Beutazási feltételek:

 • November 1-től megszűnnek a beutazási korlátozások
 • Nincs szükség COVID-19 teszteredményre és nincs karantén kötelezettség
 • Érkezés előtt ki kell tölteni egy egészségügyi űrlapot a “Pase de Salud”-ot.
 • Minden külföldi állampolgárnak rendelkeznie kell COVID-19-re is kiterjedő utasbiztosítással a tartózkodás teljes időtartamára. Bővebb tájékoztatás az elvárt biztosításról.
 • Magyar állampolgárok 90 napig tartózkodhatnak turisztikai céllal Costa Ricában vízummentesen

Utazás Costa Rica

Francia Polinézia

 A Csendes-Óceán kincsesládájának legékesebb darabjai kétség kívül Francia Polinéziában találhatóak. Tahiti és Bora-Bora neve hallattán megdobban szívünk, és szinte érezzük a finom homokos tengerpartot a lábunk alatt, a trópusi gyümölcsök ízét a szánkban és a hűsítő óceán vizét a bőrünkön. Ha készen állsz, mi segíthetünk valóra váltani ezt az álmot.

Beutazási feltételek:

 • 3 napnál nem régebbi negatív COVID-19 teszteredmény bemutatása szükséges az országba való belépéskor
 • A járat indulása előtt 3 nappal ki kell tölteni az online egészségügyi regisztrációs űrlapot.

Dominikai Köztársaság

A Karib-tenger egyik gyöngyszeme, a hosszú fehérhomokos tengerpartjairól híres Dominikai Köztársaság az elsők között volt a régióban, amely júliusban újra megnyitotta határait a külföldi látogatók számára. Igyekeznek minden lehetséges módon biztosítani az országba érkezők kellemes kikapcsolódását a higiéniás szabályok betartása és betartatása mellett.

Beutazási feltételek:

 • Jelenleg nincs érvényben beutazási korlátozás
 • Nincs szükség COVID-19 teszteredményre
 • A külföldről érkezők közül véletlenszerűen választanak utasokat PCR tesztelésre a reptéren. Pozitív eredmény esetén az illetőnek karanténba kell vonulnia.
 • Kijárási korlátozás van érvényben hétköznap 21 órától reggel 5-ig, szombaton és vasárnap 19 órától hajnali 5-ig. A kijárási korlátozás a szálloda területén belül nem érvényes.
 • Maszk viselése kötelező a közterületeken.

Zanzibár

Ha valami igazán egzotikusra vágysz, akkor a Tanzániához tartozó szigetcsoport, Zanzibár lehet a legjobb választás a számodra. Neve az arab nyelvből levezetve annyit tesz “szép ez a föld”. Az álomszigeteken novemberben kezdődik a nyár, így éppen időben vagy, ha nem csak helyet, de évszakot szeretnél váltani.

Beutazási feltételek:

 • Jelenleg nincs érvényben beutazási korlátozás
 • Nincs szükség COVID-19 teszteredményre
 • Érkezéskor ki kell tölteni egy egészségügyi űrlapot

 

Zanzibár nyaralás

Aruba

Aruba a Karib-tenger déli részén található aprócska sziget, telistele csodával. Július eleje óta nyitva áll és várja az európai látogatókat, így téged is, egy hamisítatlan karibi álomnyaralásra. 

Beutazási feltételek:

 • 3 nappal az érkezés előtt ki kell tölteni az ED (Embarkation and Disembarkation) online űrlapját, amely személyes, utazással kapcsolatos és egészségügyi kéréseket tartalmaz. A beküldést követően kapott ED virtuális kártyával lehet belépni az országba.
 • Érkezéskor negatív PCR teszteredmény bemutatása szükséges
 • Lehetőség van helyszíni tesztelésre is, de az eredmény érkezéséig karanténba kell vonulni.
 • Helyi COVID-19-re is kiterjedő biztosítás az Aruba Visitor Insurance kiváltása kötelező. 

Kolumbia

Kolumba felfedezésre váró kincseinek se szeri se száma, mégis kevesen látogatják meg kis hazánkból a biztonsági helyzettől tartva. Én egyedül utaztam ott egy hónapon át és bizton állíthatom neked, hogy kellő odafigyeléssel nem veszélyesebb egyik itt felsorolt desztinációnál sem. Csodaország, amely mindenki számára tartogat valamit, amitől igazán különleges lesz a nyaralás. 

Beutazási feltételek:

 • 96 óránál nem régebbi negatív COVID-19 teszt bemutatása
 • A zökkenőmentes bevándorlási folyamat érdekében érdemes kitölteni az online CheckMig űrlapot 24 órával az utazás előtt.

St. Marteen – Szent Márton sziget

Újabb karib-tengeri ékkő ez az aprócska sziget, amelynek északi része francia, míg a déli holland fennhatóság alatt áll. Fehér homokos part, türkíz tenger, finom ételek, kék ékbolt és igazi karibi parádés hangulat egy helyen. A naptejet ne felejtsd itthon!

Beutazási feltételek:

 • A sziget holland fennhatóság alatt lévő része fogad külföldi turistákat, a francia nem.
 • Érkezés előtt ki kell tölteni az online belépési űrlapot és feltölteni a negatív COVID-19 teszteredményt.
 • A teszt az érkezést megelőző 72 óránál nem lehet régebbi.

A fenti tájékoztatás nem teljes körű és cikk írásának időpontjában (2020. 10. 29.) aktuális információkat tartalmazza. Utazás előtt mindig nézz utána az érvényes szabályozásoknak, vagy bízz meg egy szakembert a szervezéssel.

megosztás:

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
további

Ajánlott írások

Mexikói kisokos

Salsa pica – mexikói kisokos

Kuba után a következő állomásom Mexikó volt. 5-6 hetet terveztem eltölteni ott, végül 3 hónap után is nehezen jöttem el, és még most is gyakran visszavágyok oda. 9 államon át utaztam és gyűjtöttem némi tapasztalatot, amelyet szeretnék most veletek megosztani.

Dubai nyaralás

Dubai újra vár – repülj biztonságosan az Emirates légitársasággal!

Az Emirates légitársaság október 21-én visszatért Budapestre, ezzel újra megnyitva a kelet kapuját, Dubai-t a hazai utazók előtt. Ingyenes PCR teszt, COVID-19 biztosítás, kedvezményes és rugalmas repülőjegyek és kiemelkedő fertőtlenítási protokoll. Erre számíthatsz, ha az Egyesült Arab Emirátusok felé veszed az irányt.

A 8 legizgalmasabb szálloda Dubaiban

Nemrég volt szerencsém 5 napot az Emirátusokban tölteni és időm nagy részében szebbnél szebb szállodákat látogattam végig Dubai legmenőbb részein, hogy első kézből mutathassam be nektek a legjobbakat